De Walburgiskerk

De Walburgiskerk zoekt vrijwilligers voor de balie. 

De deuren van de Walburgiskerk gaan om 11 uur open voor bezoekers die de schatten van de Walburgiskerk willen komen bewonderen. Hoogtepunten naast de rijkversierde gewelfschilderingen zijn de kaarsenkroon, het koperen doopvont, de Librije, het Baderorgel en een recent opgegraven sculptuur van God de Vader. 

Sinds een aantal jaren laten we het hele jaar door geïnteresseerden zien wat voor mooi erfgoed we in de stad hebben. Om dit te kunnen blijven doen zijn we op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger maak je deel uit van een enthousiaste en betrokken groep collega's die zich inzetten voor het historisch monument in Zutphen. De stichting Walburgiskerk organiseert een paar keer per jaar een bijeenkomst voor alle vrijwilligers en één maal per jaar een vrijwilligersuitje.

Wij zijn op zoek naar baliemedewerkers. Je bent het eerste gezicht en ontvangt bezoekers gastvrij, je verkoopt entreekaartjes en winkelartikelen, biedt bezoekers informatie over starttijden van rondleidingen. Ook kun je ondersteuning bieden aan mindervalide bezoekers, wijs je bezoekers de weg en houdt oog op een goede omgang van de bezoekers met de ker. Daarnaast informeer je bezoekers over de audiotour en helpt hen met het bedienen waar nodig. Aan de balie vindt het eerste contact met de bezoeker plaats. Je bent het visitekaartje van de kerk. 

In deze functie ben je altijd met minimaal 2 personen, zodat de taken verdeeld kunnen worden. De regulieren diensten zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Over het algemeen word een vrijwilliger 1 dagdeel per ingepland op een dagdeel waarop je zelf aangeeft beschikbaar te zijn. 

Ben jij betrokken, gastvrij en beschikbaar? Meld je dan aan via één van onderstaande opties!

Contactgegevens:

Mail: info@walburgiskerk.nl

Website: www.walburgiskerk.nl/wordt-vrijwilliger