De Walburgiskerk

De Walburgiskerk zoekt vrijwilligers voor de toren. 

De deuren van de Walburgiskerk gaan om 11 uur open voor bezoekers die de schatten van de Walburgiskerk willen komen bewonderen. Hoogtepunten naast de rijkversierde gewelfschilderingen zijn de kaarsenkroon, het koperen doopvont, de Librije, het Baderorgel en een recent opgegraven sculptuur van God de Vader. 

Sinds een aantal jaren laten we het hele jaar door geïnteresseerden zien wat voor mooi erfgoed we in de stad hebben. Om dit te kunnen blijven doen zijn we op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger maak je deel uit van een enthousiaste en betrokken groep collega's die zich inzetten voor het historisch monument in Zutphen. De stichting Walburgiskerk organiseert een paar keer per jaar een bijeenkomst voor alle vrijwilligers en één maal per jaar een vrijwilligersuitje.

Wij zijn op zoek naar torengidsen. De toren van de Walburgiskerk is zowel op vastgestelde tijden als op afspraak te beklimmen onder leiding van een gids. Eenmaal boven genieten bezoekers van ee nprachtig uitzicht over Zutphen en omgeving. Openstelling van de toren is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Gidsen van de toren beschikken over gepaste informatie, maken een weloverwogen beslissing of bezoekers naar boven kunnen, en maken de beklimming van de toren tot een onvergetelijke gebeurtenis. In de zomermaanden is de toren meestal van donderdag tot en met zaterdag geopend en zul je altijd met twee torengidsen tegelijk aanwezig zijn. 

Ben jij betrokken, gastvrij en beschikbaar? Meld je dan aan via één van onderstaande opties!

Contactgegevens:

Mail: info@walburgiskerk.nl

Website: www.walburgiskerk.nl/wordt-vrijwilliger